Vragen? Bel 030-4200000 of 06-19900000 [email protected]

Over ons

Lomanhuis

In 2012 zijn we met 4 bedrijven een vleugel gaan huren in het pand waar voorheen Defensie zat aan de Lomanlaan 55 in Utrecht. Een traditionele makelaar was verantwoordelijk voor het aantrekken van nieuwe huurders. Het eerste jaar kwamen er amper bezichtigingen en kwamen er nauwelijks nieuwe huurders bij (de nieuwe huurders die er bij kwamen, kwamen vanuit ons eigen netwerk).

Lomanhuis.nl

In 2013 hebben we (mijn bedrijf MegaExposure) besloten onze kennis van online marketing (het bouwen van websites / social media etc) in te zetten om het pand gevuld te krijgen.
We lieten een logo ontwerpen, maakten een website en trokken daar relevante bezoekers naar toe die eenvoudige en laagdrempelig een bezichtiging konden aanvragen (Zie lomanhuis.nl).

Succes!

Binnen no-time kregen we bezichtigingen die we vervolgens zelf afhandelden (en dus niet naar de makelaar doorstuurden). Na deze rondleidingen besloten verrassend veel ondernemer zich hier te vestigen. De gegevens die nodig waren voor de huurovereenkomst werden verzameld en dan pas naar de makelaar gestuurd, hij maakte de contracten (en kreeg de courtage) en zo werd het Lomanhuis voller en voller. Na de 6e huurder in korte tijd hebben we de eigenaar (Internos te Amsterdam) benaderd en zijn we overeen gekomen dat wij deze rol van de makelaar mochten overnemen (en dus ook de courtage mochten berekenen).

Binnen 2 jaar gevuld en een wachtlijst

Inmiddels is het Lomanhuis nog geen twee jaar later een bekend bedrijfsverzamelgebouw geworden waarbinnen alle ruimtes die we mogen verhuren (80% van het totale vloeroppervlak) gevuld is. Sinds vorige week is er zelfs een wachtlijst. Nu zijn we niet alleen trots dat dit gelukt is, we zijn ook verder aan het kijken naar andere panden die we met onze werkwijze weer kunnen vullen met blije Utrechtse ondernemers.

Nieuwe onderneming:

We hebben begin besloten hier een aparte onderneming van te maken onder de naam: Peper in je Pand. Het is zo zonde dat zo veel mooie panden leeg staan, terwijl er ├ęcht wel ondernemers zijn die zich graag willen vestigen. Sommige omdat ze de zolderkamer ontgroeien, sommige omdat het kantoor aan huis plaats moet maken voor een kinderkamer, sommigen omdat ze starten met personeel en anderen vestigen zich hier vanuit een andere locatie om de sfeer en synergie die er onderling is ontstaan. Zo zit op de 1e en 2e verdieping een dependance van het het Grafisch Lyceum waarvan diverse studenten stage lopen bij de bedrijven op de verdiepingen daarboven. Fresh Meals gebruikt de bedrijfskeuken en biedt huurders aan om verse maaltijden te bestellen die aan het eind van de dag kunnen worden opgehaald. Super leuk!

Onze werkwijze is lekker overzichtelijk en biedt voordelen en flexibiliteit voor zowel de eigenaar van het pand, als voor de huurders. Kortom:

Wij stoppen weer Peper in je Pand.