Vragen? Bel 030-4200000 of 06-19900000 [email protected]

Wie maakt er gebruik van Peper in je Pand?
Ondernemers die een kantoorruimte zoeken en pandeigenaren die ruimtes gevuld willen zien met huurders.

Moet ik een account hebben voor Peper in je Pand
Nee, je hoeft geen account te hebben. Wanneer je een ruimte zoekt of juist wilt aanbieden, dan kan je dit aangeven middels desbetreffende formulieren. Wij zullen dan met jou in contract treden voor verdere afhandeling.

Hoe zit dat nou met Bruto en Netto vloeroppervlak?
Stel je voor: De verhuurder (pand eigenaar) verhuurt een verdieping in een bedrijfsverzamelgebouw aan één partij.
De huurder betaalt dan huur over alle meters op die verdieping.

Plat gezegd:
Lengte x breedte = totaal aantal meters.
Totaal aantal meters x huurprijs = wat de huurder moet betalen.
Inbegrepen is dan ook de oppervlakte  van de gangen toiletten, hal etc. Alle meters op die verdieping worden gewoon verhuurd aan één huurder.

Wanneer de verhuurder (pand eigenaar) echter zijn verdieping opdeelt in losse kantoorunits en deze gaat verhuren als bedrijfsverzamelgebouw, dan wordt er gerekend met het netto vloeroppervlak van de gehuurde kamer + een percentage van de meters voor de algemene ruimtes.

Peper in je Pand laat de verdieping(en) daarom opmeten / inmeten door een architect om zo exact te bepalen hoe de meters van de algemene ruimtes eerlijk moeten worden verdeeld over alle huurders (ook wel een NEN-meting genoemd).

In onderstaand voorbeeld kun je dit goed zien. Wanneer één partij de verdieping in dit voorbeeld zou huren, huren ze alle meters binnen het blauwe kader. Wanneer de kantoor kamers los worden verhuurd en alleen de netto oppervlakte van die kamers worden berekend aan de huurders, dan zou de eigenaar van het pand geen huur ontvangen over alle meters binnen het rode kader. Daarom rekenen we een opslag (%) over de netto meters van elke losse kantoorunit zodat als alle kantoorunits verhuurd zijn, de eigenaar uiteindelijk ook gewoon huur ontvangt over de meters binnen het rode kader. Wel zo eerlijk. Alle huurders gebruiken immers die ruimte ook gewoon. (Gangen toiletten etc).

Voorbeeld bruto netto meters

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoeveel BTW wordt er gerekend?
Op alle prijzen wordt een BTW-tarief van 21% gehanteerd. Ben je niet BTW plichtig dan kan je vaak huren zonder BTW maar met een BTW compensatie van een paar procent. Over de servicekosten betaal je wel gewoon BTW (ook al kan je die dan zelf niet terugvragen)

Waar gaan mijn gegevens naartoe?
Wij haten spam, dus wij zullen jouw gegevens niet met derden delen. Wij zullen alleen gegevens verstrekken aan de partijen die deze ook echt behoeven voor de (ver)huur. Wel slaan wij je gegevens op in onze database zodat we je als huurder kunnen benaderen of indien je nu niet via ons gaat huren, in de toekomst nog eens kunnen benaderen.

Is Peper in je Pand een makelaarskantoor?
Niet in de traditionele vorm. Wij creëeren wel een plek waar verhuurders en (potentiële)huurders elkaar kunnen ontmoeten, maar we doen nog veel meer. Wij zorgen er voor dat jouw pand op verschillende manieren wordt vermarkt. Zo nemen wij o.a. de online positionering voor onze rekening. Mede hierdoor krijgt het pand de exposure die het nodig heeft en verdiend!

Kan ik ook mijn winkelpand aanbieden?
Dit kan alleen als er ook een kantoorbestemming op zit. Wanneer het alleen een winkelbestemming heeft, dan zijn wij niet de juiste partij. Uiteraard willen we je graag verder helpen aan een partij die wel geschikt is voor jou.

Ik heb hulp nodig, kan ik ook bellen?
Natuurlijk! Wij helpen je graag verder. Je kan ons bereiken op +31 (0)30-4200003.

Wanneer ben ik de Peper?
In onze ogen ben je ‘de Peper’ als je je als huurder vestigt in een van de Panden die we beheren. De Peper herken je aan zijn/haar ondernemerschap, ambitie, het vooruit willen! Wars van ‘ja maar’ en ‘hoe we het altijd hebben gedaan’. De Peper kijkt verder, denkt verder. Wil flexibel zijn en flexibel blijven. Gelooft dat een + een, drie is en omringt zich daarom graag met gelijkgestemden. De Peper ben je als je als huurder een pand weer tot leven brengt.

Wat kan Peper in je Pand voor mij als ondernemer betekenen?
Peper in je Pand helpt jou bij het vinden van geschikte kantoorruimte waar jij je bedrijf naar grotere hoogte kunt brengen. Dit doen we door (gedeeltelijk) leegstaande panden te vullen met meerdere bedrijven/huurders. Daar waar anderen hopen op één grote huurder met een lange looptijd, brengen wij meerdere bedrijven bij elkaar die samen net zo groot zijn. Deze huurders noemen we: ‘De Peper’. Wij laten je met enthousiasme zien waar je je kunt gaan vestigen Denken graag met je mee en gaan met plezier voor je op zoek naar de ideale kantoorruimte. Of je nou 20m2 of 2000m2 nodig hebt, voor ons ben je even belangrijk. Leg ons gerust vrijblijvend jouw uitdaging voor en laat ons met je meedenken.

Moet ik een KvK-registratie hebben?
Heel kort: Ja.

De Pandeigenaren voor wie we werken willen over het algemeen de volgende gegevens ontvangen bij aanvang van een huurovereenkomst:

 • KVK uittreksel (recent)
 • Kopie Paspoort
 • NAW gegevens
 • Telefoonnummer(s)
 • E-Mailadressen
 • Bankrekeningnummer

Wat zit er bij de huurprijs in?
Dat verschilt per pand (eigenaar).  We doen ons best om het zo overzichtelijk mogelijk te maken voor je. We zullen daarom proberen om de verhuurder zo ver te krijgen dat (voorschot) Gas Water Licht en Internet (GWLI) in de service kosten is opgenomen.

De huur bestaat doorgaans uit:

 • Netto vierkante meters + toeslag voor het gebruik van algemene ruimtes = Bruto vierkante meters. (Je huurt namelijk een kantoor maar gebruikt bijvoorbeeld ook het trappenhuis, de toiletten, de keuken etc. Hoe hoog dit percentage is verschilt dan ook per pand.)
 • Bruto vierkante meters vermenigvuldig je met de huurprijs per meter, per jaar.
 • Dit zelfde doe je met de servicekosten (Gas Water Licht Internet etc). Ook die vermenigvuldig je met het aantal bruto vierkante meters.
 • Tel dat bij elkaar op en je hebt de huur per jaar.
 • Weten hoeveel dat per maand is? Jaar huur delen door 12 et voila!

Vragen? Twijfel? Onduidelijk? Bel gerust! 030-4200003

Hoe kan ik een bezichtiging aanvragen?
Je kan contact opnemen via de contactpagina. Of hieronder. Vul geheel vrijblijvend het formulier in en wij zullen je bellen en een bezichtiging inplannen. Heb je geen tijd te verliezen? Bel ons dan direct op 030-4200003.

Kan ik mijn huurcontract tussentijds opzeggen?
Wat versta je onder Tussentijds? De huurovereenkomsten via Peper in je Pand zijn doorgaans relatief kort. Denk aan 6 maanden of een jaar met steeds weer een verlenging van een zelfde termijn. Wil je niet verlengen? Dan dien je meestal 2 maanden voor afloop van je huurovereenkomst schriftelijk op te zeggen. Deze mogelijkheid tot opzeggen geldt via Peper in je Pand meestal voor zowel de huurder als de verhuurder. Dit houdt beide partijen flexibel. Wil je meer zekerheid? Vraag dan zeker of een langere huurperiode bespreekbaar is. We gaan dit graag voor je na bij de verhuurder.

Wanneer ben ik het Pand? En wanneer de peper?
Wij omschrijven de vastgoed eigenaar als ‘het pand” en de huurders als ‘de Peper‘.

De vastgoedeigenaar kan een vastgoedfonds (beheerder) zijn maar bijvoorbeeld ook een particuliere belegger of een woningbouwvereniging.

Hoe kan ik een pand aanbieden?
Je kan ons altijd bereiken middels het contactformulier op de contactpagina. Maar je mag uiteraard ook mailen naar [email protected]of bellen met 030-4200003. Wij gaan graag met jou om de tafel om te kijken of wij Peper in jou Pand kunnen krijgen!

Mag ik het pand ook ergens anders aanbieden?
Uiteraard! Wij vinden exclusiviteit niet belangrijk. Onze meerwaarde willen wij maar wat graag bewijzen en zijn daarbij absoluut niet bang voor concurrentie. Bring it on!

Hoeveel kost het om mijn pand aan te bieden?
Wat kost een auto?

Een logische vraag waarbij het antwoord afhankelijk is van wat er moet gebeuren. We gaan daarom graag eerst met u in gesprek om te kijken wat er nodig is om weer Peper (huurders) in uw Pand te krijgen. Onze diensten bieden we grotendeels op no-cure no-pay basis aan.

Wat ons betreft is ons verdienmodel bespreekbaar. Als we maar op een overeenkomst uit komen die goed is voor alle betrokken partijen. Huurder (Peper), vastgoed eigenaar (Pand) en voor ons (Peper in je Pand).

Er zijn diverse (combinaties van) vergoedingen denkbaar.

 • Set-up fee
  We gaan o.a. een marketingmachine in gang zetten. Voor het opzetten en inrichten daarvan rekenen we een eenmalige start-fee. Het is bespreekbaar dat we de set-up fee pas in rekening brengen als we ons bewezen hebben. Oftewel: als we de eerste Peper ook daadwerkelijk in je Pand hebben. Wij houden wel van een uitdaging.
 • Courtage per m2. Bij het aandragen van de huurder(s) en/of (deels) terugkerend per maand dat de huurder huurt. Dit stimmuleert ons om de huurder ook nadat hij/zij in uw pand is getrokken tevreden te houden en alsnog zo lang mogelijk te laten huren.
 • Taxatie van het pand vooraf (0-meting), taxatie na x-periode. Peper in je Pand ontvangt een % van de meerwaarde.
 • Taxatie van het pand vooraf (0-meting), Peper in je Pand ontvangt bij verkoop een percentage over de meerwaarde.

Wij staan open voor suggesties van uw kant. Dus heeft u een ander/beter voorstel? Laat het ons weten!

Moet het een volledig pand zijn, of mag ik ook losse kantoorruimtes aanbieden?
Wij helpen u graag bij het vullen van uw complete pand pand maar ook één verdieping of zelfs één losse kantoorruimte is zeker welkom. Bel- of mail ons gewoon, dan kijken we samen of- en hoe Peper in je Pand daarbij van waarde kan zijn.

  Geef aub aan of u een pand eigenaar bent of een (potentiële) huurder
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welke informatie moet er aangeleverd worden?
We gaan eerst eens met elkaar in gesprek. Vervolgens zullen we al de nodige informatie verzamelen die we nodig hebben om jullie Pand succesvol te kunnen verhuren.

Denk bijvoorbeeld aan:

 • Plattegronden van de verdiepingen
 • Foto’s (kunnen wij verzorgen)
 • NEN meting (kunnen wij verzorgen)
 • Contact gegevens van uw partner voor technisch onderhoud (als er een wc niet doorspoelt willen we u niet lastig vallen maar regelen we dat direct met een bedrijf naar uw keuze of met een van onze partners)
 • Sleutels van de verschillende units (wij nemen de oplevering en sleutel-overdracht voor u uit handen)
 • etc etc

Hoe lang blijft mijn pand op jullie website staan?
Het pand blijft er zo lang op staan als nodig is. Wij proberen zo snel mogelijk Peper in je Pand te krijgen en doen daar dan ook alles aan.

Kan ik als verhuurder zomaar huurovereenkomsten beëindigen?
“It Depends” 

Dat hang er helemaal van af welke huurovereenkomsten we de huurders aanbieden. En dat hangt weer af van wat uw plannen zijn met het vastgoed object en wat we daar over afspreken.

Indien u kiest voor leegstandsbeheer (anti-kraak) dan kunt u relatief snel weer over uw pand beschikken. Wanneer we er een bedrijfsverzamelpand van maken waarbij het uw bedoeling is om er voor een lange(re) periode huurders in te plaatsen dan verwachten deze huurders ook enige zekerheid. We werken dan meestal met overeenkomsten met een looptijd van een jaar of eventueel een half jaar. Wel worden we vooraf al graag betrokken in uw plannen met het pand zodat we kunnen meedenken welke vorm voor alle stakeholders het aantrekkelijkst is. Het maakt voor de aanpak wel uit of  u huurders (Peper) in uw pand zoekt voor een paar jaar of voor max 12 maanden.

Laten we daarom eens samen om de tafel gaan met een goede kop koffie of een goed glas wijn en hierover brainstormen samen.